U heeft problemen met de aardlekschakelaar

U heeft geen stroom meer in uw woning.

  • Er is een stroomstoring bij u in de buurt (check of de uw Buren wel stroom hebben), die moet worden opgelost door de netbeheerder:neem contact op via 0800-9009.
  • De hoofdzekering is kapot, dit kunt u niet ZELF verhelpen.
    De hoofdzekering bevindt zich in een verzegelde kast en mag alleen door de netbeheerder worden opengemaakt, neem contact op via 0800-9009. Bij calamiteiten mag een gekwalificeerde elektricien deze handeling ook verrichten.
  • De aardlekschakelaar is uitgeschakeld.
    Check de groepenkast en zet de aardlekschakelaar weer aan (druk zo nodig op de resetknop). Wanneer dit niet lukt betekent het dat er ergens in uw installatie een stroomlek is. Koppel alle elektrische apparaten los van het net, ook inbouwapparatuur en de CV ketel. Zet vervolgens de aardlekschakelaar aan. Koppel nu één voor één alle apparaten weer aan. Op het moment dat de aardlek weer uitvalt heeft u het defecte apparaat gevonden. Vaak zijn ovens, koffiezetapparaten, waterkokers of wasmachines de oorzaak.

LET OP!
Het gebruik van veel stroom vragende apparatuur op één elektragroep kan leiden tot het doorslaan van een stop. Eén elektragroep is doorgaans afgeregeld op een vermogen van 16 Ampère (3000 watt). Een wasmachine of droger heeft vaak al 2000-2500 watt nodig. Wanneer je op dezelfde groep een koffiezetapparaat ( 650 watt) tegelijkertijd aanzet zal de stop springen of de automaat dichtklappen.

Dit is een beveiliging om brand te voorkomen.

Om onnodige kosten voor uzelf te voorkomen, kunt u het beste bepaalde elektrische apparatuur niet meer aansluiten. (oude elektrische oventjes, oud broodrooster etc.)