Houtwerk

Wanden en plafonds
Het dagelijks onderhoud van wanden en plafonds in de woning valt onder de verantwoording van de huurder. De wanden mogen behangen of geschilderd worden. Houd daarbij wel rekening dat de nieuwe huurder na uw verblijf in de ruimte kan eisen dat de wand weer in oude staat opgeleverd wordt.

Dit houdt in dat de wanden en of plafonds weer de kleur wit/gebroken wit moeten krijgen.

Bij beschadigingen aan gipsplaten of stucwerk (spijkergaten/pluggen/schroeven etc.) dienen de beschadigingen gerepareerd te worden door de huurder.

Kozijnen
De binnenzijden van alle kozijnen dienen te worden onderhouden door de huurder. (De buitenkant wordt door de eigenaar onderhouden.) Denk daarbij aan het verven/lakken van de kozijnen, de scharnieren oliën en eventueel bij schade deze herstellen. Denk hierbij aan de kozijnen in het gehuurde deel zoals de deurkozijnen en de raamkozijnen.

Plinten
Plinten vallen te allen tijde onder de verantwoording van de huurder. Denk daarbij aan onderhoud, reparatie en vervanging. Kijk voor meer informatie bij Plinten.

Deuren
Deuren in/aan het gehuurde deel dienen te worden onderhouden door de huurder. Denk daarbij aan het hang- en sluitwerk , het schilderwerk en aan de deurklink. Wanneer er veranderingen aan zijn gebracht, zullen deze bij oplevering weer in originele staat gebracht moeten worden.