Buitenverlichting

Het vervangen van lampen is de verantwoordelijkheid voor de huurder. Wanneer de buitenverlichting buiten werking is, controleert u eerst of de lamp stuk is. Dit doet u door een nieuwe lamp erin te draaien. Let erop dat u de juiste wattage lamp erin draait. U kunt natuurlijk ook een spaarlamp of LED lamp plaatsen, deze verbruiken veel minder stroom en dat merkt u weer in de elektra-afrekening!

Als het vermogen van de nieuwe lamp te hoog is, kan deze te heet worden voor het armatuur en kan het armatuur smelten.

U wilt een lamp vervangen

Lampen dienen door de huurder vervangen te worden, ook die in gemeenschappelijke ruimtes. Wanneer een lamp moet worden vervangen, let dan op 2 zaken:

  • het vermogen (aantal Watt)van de lamp.
    Indien het vermogen te groot is kan het armatuur door de hitte smelten en uiteindelijk brand veroorzaken. Wanneer het vermogen lager is, zal het licht minder fel zijn.
  • Check wat voor maat fitting je nodig hebt.

Spaarlampen

Een normale gloeilamp vervangen door een spaar- of LED lamp levert veel meer licht op voor minder stroomkosten. Tevens gaan ze veel langer mee. Daarom adviseren wij nog uitsluitend spaar-of LED lampen te plaatsen.

Onderhoud van verlichting

Verlichting valt onder de verantwoordelijkheid van de huurder, hiermee wordt bedoeld het vervangen van gloeilampen en TL-lampen alsmede spaarlampen in de eigenwoning,  de gemeenschappelijke ruime en de buitenzijde van de woning.

Bij een lichtpunt waar gebruik wordt gemaakt van een dimmer kan je geen spaarlampen gebruiken, wel een LED-lamp of een gloeilamp.

Wanneer er sprake is van zgn. ‘noodverlichting’ is dit voor rekening van de verhuurder.

Het vervangen van armaturen in de algemene ruimtes is voor de rekening van de verhuurder, tenzij dit ten gevolge is van vernieling of onzorgvuldig gebruik.

© Copyright - Woning-Helpdesk 2024