Meterstanden doorgeven

Aan het einde van ieder jaar zal uw beheerder van verschillende leveranciers de jaarafrekeningen ontvangen met betrekking tot het verbruik van gas / water / elektriciteit. Ter controle van deze jaarafrekening moet u de meterstanden doorgeven aan de beheerder. De gas- en elektrameter bevinden zich in en rondom de meterkast of in de hal. De watermeter kan zich ook bevinden in het luik bij de voordeur, of bij sommige adressen in de voortuin.

Let bij het doorgeven van de standen op dat alleen de cijfers voor de komma worden doorgegeven, cijfers achter de komma en/of in het rode vlak weergegeven zijn niet van toepassing.

De opgegeven meterstanden worden doorgegeven aan de eigenaar. Die kan eventuele scheefloop en geschatte standen van leveranciers controleren.

Voor het doorgeven van de meterstanden kunt u gebruik maken van onderstaande tabel:

Let op! Indien er door huurder geen meterstanden worden opgegeven zullen wij bij de jaarafrekeningen de meterstanden aanhouden zoals die door de nutsbedrijven wordt aangehouden of geschat.

Indien er door u als huurder zelf een contract is gesloten met het nutsbedrijf dan hoeft u de standen niet door te geven.