Stappenplan bij een CV Probleem:

 • Stap 1

 • Stap 2

  Is de ketel te resetten?

  Probeer de ketel te resetten met een resetknop / aan of uit knop / stroomtoevoer. Geeft de ketel een storingscode weer? Zoek op wat dit betekent aan de hand van de gebruiksaanwijzing of het productnummer van de cv. (vaak te vinden op een sticker)

  Stap 2

 • Stap 3

  Controleer de waterdruk

  Is de waterdruk tussen de 1,2 en 2 bar? Open de mantel aan de voorzijde om de meter te bekijken. Als de druk te laag is, moet u de CV-ketel bijvullen.

 • Contact Helpdesk

  Komt u er zelf niet uit? Contact dan onze chatbot om een contact verzoek in te dienen.

  Contact Helpdesk

U heeft last van een brommende CV-ketel

Dit kan verschillende oorzaken hebben, namelijk ’s zomers komt het vaak voor dat mensen alle radiatoren dichtzetten. Als dan de weersafhankelijke regeling toch vragend staat kan de ketel zijn druk niet kwijt. Je kunt dit testen door een radiatorknop open te draaien. Gaat het brommen weg, dan heb je de oorzaak gevonden. In dit soort installaties zit vaak een Bypass gemonteerd welke instelbaar is. Deze bypass meer opendraaien is een oplossing.

Ontluchten

CV installatie ontluchten
Als er een radiator koud blijft bij ingeschakelde ketel (ketel geeft geen Dit kan worden opgelost door de radiator te ontluchten. foutcode) of alleen de bovenkant van de radiator blijft koud duidt dit er op dat er lucht in de radiator zit. Lucht in de radiator zit altijd bovenin en blokkeert dan de watercirculatie.

Je hebt hiervoor een ontluchtingssleuteltje en een oude handdoek of dweil nodig. Radiatorsleuteltjes zijn verkrijgbaar bij iedere bouwmarkt of loodgieter. Steek het ontluchtingssleuteltje op het nippeltje en draai dit dan een beetje open linksom) zie afbeelding. Houdt de dweil Eronder, laat nu de lucht ontsnappen (het sist en er komt af en toe een spetterje water mee) tot er een straaltje water uitkomt. Draai dan het kraantje weer dicht.

Let op: Het water kan warm/heet zijn

Als na het ontluchten de radiator nog koud blijft zou het kunnen dat de radiatorknop vast zit. Dit komt vaker voor bij thermosstatische kranen na een periode van inactiviteit (na de zomer). Je kunt de knop er af halen (er zijn verschillende bevestigingssystemen). Je ziet dat er een pennetje in het kraanhuis verdwijnt. Druk verschillende malen met de achterkant van een schroevendraaier tegen het pennetje totdat het weer soepel heen en weer gaat (het beweegt slechts enkele millimeters!). Monteer daarna de knop weer.

Uw gastoevoer is onderbroken

Er komt geen gas uit de gaskraan, uw CV meldt: geen gastoevoer.

 • Controleer of de hoofdkraan openstaat
 • Controleer of de gaskraan van het betreffende toestel openstaat.
 • Als er geen algemene storing (vraag de buren!) is kan het zijn dat er een individuele beveiliging is die is dichtgegaan (de B-KLep). U draait alle gaskranen van de verschillende toestellen dicht. De hoofdkraan laat u geopend, wacht dan tenminste een half uur voordat u controleert of de gasdruk weer is hersteld. Mocht dit niet lukken neem dan contact op met uw beheerder.
 • Controleer of er geen gastoevoer is bij alle apparaten in de woning (gasfornuis, cv, gaskachel). Hebben uw buren ( in de straat) ook geen gastoevoer, dan is er een storing in het gasnet, meld dit bij 0800-9009.

B-Klep
De B-klep is een veiligheidsvoorziening. Hij sluit automatisch als de tegendruk geheel wegvalt.
Dit kan gebeuren als er bijvoorbeeld een gasleiding breekt en alle gas vrij kan wegstromen. Als u dit constateert neem dan contact op met uw verhuurder. Als de oorzaak van het wegvallen van de tegendruk is weggenomen en de hoofdkraan weer is opengezet duurt het nog minimaal 15 minuten voordat de B-Klep automatisch opengaat. Dit proces kan NIET handmatig worden versneld.

NB. Soms zit de B-klep direct achter de gasmeter waardoor ook de CV uitvalt. Om de klep te kunnen resetten dient u ook de gaskraan van de cv ketel te sluiten.