Onderhouden van toilet en spoelreservoir.

Bij aanvang van uw huurperiode krijgt u een goed werkend toilet opgeleverd. Het schoonmaken van het toilet alsmede het klein onderhoud voortvloeiende uit het gebruik is voor rekening van de huurder.

Hieronder wordt o.a. verstaan:

  • De toiletbril en de deksel: vervangen bij breuk of losrakende koppelingen, eenvoudig te bevestigen met twee bouten/ vleugelmoeren.
  • De manchet of sok: een rubberen verbindingsstuk tussen de stortbak en de pot. Bij beschadiging of vervorming kan lekkage ontstaan. Een nieuw rubber kost een paar euro en kan gewoon om de pijp geschoven worden.
  • Het toilet loopt door: door de deksel van de stortbak af te nemen kunt u het binnenwerk waarnemen. De plunjer die het stortgat afdekt is voorzien van een rubber ring. Demonteer de plunjer, reinig de ring of vervang hem zo nodig. Ze zijn voor enkele kwartjes te koop.

Wanneer er beschadigingen worden aangericht zoals een gebroken wc-bril, brandvlekken op de stortbak of barsten in de wc pot, dient dit door de huurder zelf gerepareerd of vervangen te worden.