U maakt gebruik van een wasdroger

U maakt gebruik van een wasdroger, het dagelijks onderhoud hiervan is voor de huurder.

Houdt het pluizenfilter goed schoon.
In de deuropening van uw wasdroger vindt u een filter. Deze pluizenfilter dient u goed schoon te houden. Maak voor elke droogbeurt de filters schoon zorg er voor dat deze niet volledig dicht gaan zitten. Als het filter wel volledig dicht gaan zitten kunt u het filter het beste even in de azijn laten weken. Zorg dat alle openingen in het pluizenfilter vrij zijn van stof.

Houdt de afvoer van uw afvoerdroger stofvrij.
Afvoer wasdrogers zijn hebben een slang die naar buiten. In deze slang kan zich stof ophopen . Controleer daarom deze luchtafvoerslang regelmatig of deze nog vrij is van stof. Controleer ook de lucht opening in de wasdroger. Ook hier kan veel stof zich ophopen wat het droogproces kan vertragen. Maak ook de doorgangen achter de filters goed schoon en stofvrij.

Stop uw wasdroger niet te vol met wasgoed.
Het wasgoed wordt het beste droog als de warme lucht goed bij het wasgoed kan komen. Door uw wasdroger te vol te stoppen is er weinig luchtverplaatsing waardoor het langer duurt voor dat het wasgoed volledig droog kan worden. Zorg ervoor dat de trommel van de wasdroger niet voller is gevuld dan 60% houd dus ruimte boven het wasgoed. Dit geeft een beter droogresultaat wat ook minder energie kost.

Uw droger wordt wel warm, maar de was wordt niet droog.
Waarschijnlijk is de lucht of waterafvoer op een bepaald punt geblokkeerd waardoor de warme/vochtige lucht niet kan worden afgevoerd en de vochtige lucht dus bij de was blijft, waardoor deze niet of slecht droogt.

Om te voorkomen dat uw was gaat stinken: